Rusia: Mișcarea LGBTQ ar putea fi declarată „extremistă”
Full Article 2 minutes read

Rusia: Mișcarea LGBTQ ar putea fi declarată „extremistă”

Ministerul rus al Justiției al Federației Ruse a trimis în judecată un dosar prin care cere să fie declarată drept „organizație extremistă” și interzisă în Rusia mișcarea LGBTQ. Informația este raportată pe site-ul ministerului. 

În conformitate cu articolul 1 din Legea federală nr. 114-RF din 25 iulie 2002 „Cu privire la combaterea activităților extremiste”, în activitățile mișcării LGBT care operează pe teritoriul Federației Ruse au fost identificate diverse semne și manifestări de orientare extremistă, inclusiv incitarea la discordie socială și religioasă”, au comunicat reprezentanții ministerului.

Procesul de la Curtea Supremă din Rusia este programat pentru 30 noiembrie, a precizat ministerul.

Persoanele LGBTQ+ sunt persecutate în Rusia de mulți ani, scrie Meduza. În 2013, Rusia a interzis „propaganda homosexuală” în rândul minorilor. În 2022, a fost adoptată o lege care interzice „promovarea relațiilor sexuale netradiționale și a pedofiliei”. Odată cu adoptarea legii, librăriile și bibliotecile au retras de pe rafturile lor cărțile care sunt vizate de lege, iar din seriale și jocuri TV au început să eliminate referințele la relațiile între persoane de același sex. În iunie 2023, Rusia a început să amendeze cinematografele online pentru „propaganda LGBT” în filmele și serialele TV publicate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: