„Rusia nu va pierde acest război!” Lukașenko l-a avertizat pe Zelenski: Dacă nu va semna acordul propus de Putin, va semna actul de capitulare
Full Article 2 minutes read

„Rusia nu va pierde acest război!” Lukașenko l-a avertizat pe Zelenski: Dacă nu va semna acordul propus de Putin, va semna actul de capitulare

În cazul în care Ucraina nu va semna acordul propus de Rusia, va fi nevoită să semneze actul de capitulare. Declarația a fost făcută de către președintele Belarusului Alexandr Lukașenko, în cadrul unui interviu pentru postul japonez de televiziune TVS, preluat de agenția Belta.

Liderul de la Minsk susține că Rusia propune Ucrainei „o variantă a acordului absolut acceptabilă”. Lukașenko și-a exprimat convingerea că în curând conflictul militar va fi soluționat.

„Rusia propune Ucrainei, Putin – lui Zelenski, o variantă a acordului absolut acceptabilă, știu asta la sigur. Și la ziua de azi este încă posibil ca Ucraina și Rusia să se înțeleagă, iar Zelenski să semneze cu Putin acest acord. Dacă Zelenski nu va accepta, va fi nevoit peste un timp scurt să semneze actul de capitulare”, a declarat Lukașenko și a adăugat: „Rusia nu va pierde acest război!”.

„Cu ce se încheie războiul în cazul în care câștigă una dintre părți? Japonia știe mai bine decât mine”, a mai spus liderul belarus.

Lukașenko a mai spus că Minskul este adeptul negocierilor și în lipsa păcii în Ucraina, nu va fi pace nici în Belarus. De aceea, Lukașenko susține că l-a sunat pe Zelenski și i-a propus „să treacă imediat la negocieri cu Rusia”. S-ar fi întâmplat „în a treia sau a patra zi” de la începerea războiului, a mai spus președintele belarus.

„Sunt convins că în timpul apropiat acest conflict, operațiunea Rusiei, se va încheia cu pace”, a conchis oficialul.

Pe 15 martie, Alexandr Lukașenko și-a exprimat speranța că evenimentele din Ucraina nu vor lua amploare „la nivel mondial” și a reiterat că Minskul nu se va implica în „operațiunea” Rusiei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: