Rusia: Pensionară de 72 de ani, condamnată la 5 ani de închisoare pentru că a redistribuit două informații despre războiul din Ucraina
Full Article 1 minutes read

Rusia: Pensionară de 72 de ani, condamnată la 5 ani de închisoare pentru că a redistribuit două informații despre războiul din Ucraina

Evghenia Maiboroda, o pensionară de 72 de ani din Rusia, a fost condamnată la 5 ani și 6 luni pentru „răspândirea falsurilor despre armată, din motive de ură politică”. Se întâmplă după ce femeia a redistribuit pe VKontakte două postări: un raport despre numărul militarilor ruși morți din Ucraina și un videoclip emoționant despre invazia din țara vecină. 

Potrivit Meduza, Evghenia Maiboroda a pledat vinovată, însă nu a fost de acord că a acționat „din motive de ură politică”. Femeia și-a argumentat publicațiile prin faptul că fratele său a rămas blocat sub dărâmături, în urma unui atac asupra orașului Dnipro.

Presa rusă scrie că, de la sfârșitul anului 2022, Evghenia Maiboroda a fost amendată de două ori cu 40 000 de ruble în temeiul articolului privind „discreditarea armatei”. În martie 2023, pensionara a fost trimisă într-un centru de detenție special, în conformitate cu protocoalele privind afișarea de simboluri naziste și distribuirea de materiale extremiste. În aprilie, Maiboroda a fost inclusă pe „lista de extremiști și teroriști” a Federației Ruse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: