Șantaj ca în anii 90 la Călărași. Un individ s-a dat drept „maior” și a amenințat un tânăr pentru 10 mii de lei
Full Article 2 minutes read

Șantaj ca în anii 90 la Călărași. Un individ s-a dat drept „maior” și a amenințat un tânăr pentru 10 mii de lei

Doi bărbați au fost reținuți de oamenii legii după ce ar fi șantajat, ilegal, un băiat în vârstă de 20 de ani, din raionul Călărași. Aceștia au pretins suma de 10 mii de lei de la tânăr, iar mai târziu l-au amenințat cu răfuiala fizică, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Potrivit PCCOCS, unul dintre cei doi bănuiți, în vârstă de 43 de ani, care este din același raion cu tânărul, i-a vândut acestuia un automobil. Tânărul nu-i achitase, însă, suma restantă de 10 mii de lei, așa cum anterior i-ar fi oferit diverse alte bunuri estimate la această valoare. Totuși, bănuitul a insistat pe achitarea banilor, amenințându-l chiar cu răfuiala fizică, precum și cu apelarea la persoane influente din lumea interlopă.

Așa cum amenințările bănuitului au fost ignorate de către tânăr, în schema de șantaj a fost implicat și cel de-al doilea suspect, în vârstă de 30 de ani, care s-a prezentat drept „maior al poliției”. Acesta și-a atribuit fals titlul la sugestia primului bănuit. El a amenințat tânărul, într-un local din Chișinău, că-i pornește dosar penal pentru răpirea automobilului. Pentru ca tânărul să evite „pedeapsa penală”, „ofițerul” l-a determinat să semneze o recipisă, cu impunerea termenului de prezentare a sumei până la sfârșitul lui 2023.

Tânărul, însă, a depus plângere la autorități. Prin urmare, oamenii legii au descins cu percheziții, cu sprijinul angajaților „Fulger.” La domiciliile acestora, a fost ridicată inclusiv o armă de auto-apărare cu bile de cauciuc și cartușe (cu permis expirat de 2 ani), telefoane mobile, purtători de informații, precum și o cantitate impunătoare de lichid asemănător alcoolului etilic, ce urmează a fi supus expertizării.

Ambii au fost escortați pentru audieri la PCCOCS, anunță sursa citată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: