Opt sportivi din lotul olimpic al Moldovei se vor alege cu premii bănești din partea Guvernului
Full Article 2 minutes read

Opt sportivi din lotul olimpic al Moldovei se vor alege cu premii bănești din partea Guvernului

Opt din cei 20 de sportivi care au reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor alege cu premii bănești. Este vorba despre Serghei Tarnovschi, Victor Ciobanu, Anastasia Nichita, Andrian Mardare, Daniela Cociu, Marin Robu și Elena Cîlcic. Aceștia au reușit să obțină performanțe remarcabile, clasându-se în topul primelor 10 celor mai buni la sporturile de profil.

Potrivit hotărârii de Guvern din iunie 2021, sportivii care se vor clasa pe unul dintre primele 8 locuri vor fi apreciați cu premii bănești. Astfel:

Serghei Tarnovschi (canoe, 1000 metri simplu) – locul 3 – va primi 2 mln de lei;
Victor Ciobanu (lupte greco-romane, 60 kg) – locul 5 – va primi 600 de mii de lei;
Anastasia Nichita (lupte feminine, 57 kg) – locul 7 – va primi 300 de mii de lei;
Andrian Mardare (atletism, aruncarea suliţei) – locul 7 – va primi 300 de mii de lei;
Dubloul Daniela Cociu, Maria Olăraşu (canoe, 500 metri dublu) – locul 7 – vor primi 300 de mii de lei
Marin Robu (haltere, 73 kg) – locul 8 – va primi 200 de mii de lei;
Elena Cîlcic (haltere, 87 kg) – locul 8 – va primi 200 de mii de lei.

În plus, o companie privată a anunțat că va premia cei mai buni sportivi moldoveni. Medaliatul cu bronz, canoistul Serghei Tarnovschi va primi 250.000 de lei, iar cei clasați pe locurile 4-10 vor încasa câte 50.000 de lei.

93 de ţări au câştigat medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru Republica Moldova a urcat pe podium canoistul Serghei Tarnovschi. În total au concurat 11.090 de sportivi din 205 state. Delegaţia Statelor Unite ale Americii s-a clasat pe primul loc în clasamentul final pe medalii, după ce China a fost lider în cea mai mare parte a timpului, iar Moldova a încheiat pe locul 86.

Tokyo a găzduit Jocurile Olimpice de vară pentru a doua oară, după ediţia din 1964. Jocurile de la Tokyo trebuiau să aibă loc în 2020, dar competiţia a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Republica Moldova a fost reprezentată de 20 de sportivi la 8 probe.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: