Sărbătoare în capitală: orașul a împlinit 587 de ani de la prima atestare documentară. Cum vă puteți distra?
Full Article 2 minutes read

Sărbătoare în capitală: orașul a împlinit 587 de ani de la prima atestare documentară. Cum vă puteți distra?

Pe 17 iulie se împlinesc 587 de ani de la prima atestarea documentară a Chișinăului. Cu acest prilej vor avea loc mai multe evenimente precum lansări de carte, recitale de poezie, muzică, pictură și proiecții de filme.

Programul cuprinde:
– Ora 11:00 – Conferință științifică „Chișinău – patrimoniul cultural și educație istorică” (Sala Consiliului Municipal Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 83)
– Ora 18:00 – Lansarea cărții „Chișinău prin morile timpului. Eseu de imagologie literară”.  Autor: Aliona Grati (Scuarul „Mihai Eminescu”)
– Ora 21:00 – Lansarea filmului documentar „Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu în universul Chișinăului” (Scuarul „Mihai Eminescu”)
– Ora 21:45 – Lansarea filmelor documentare din noul serial de filme „CHIȘINĂU prin Morile Timpului. Mituri și legende urbane” (Scuarul „Mihai Eminescu”)

De asemenea, pe tot parcursul zilei de 17 iulie vor avea loc diverse expoziții dedicate orașului Chișinău.

– Expoziție de carte dedicată filelor de istorie a orașului Chișinău. (Holul Primăriei Municipiului Chișinău)
– Expoziție-poster „Cetățeni de Onoare ai Municipiului Chișinău” (Holul Primăriei Municipiului Chișinău)
– Expoziție de pictură „Chișinău prin morile timpului”, autor Iraida Ciobanu (Scuarul „Mihai Eminescu”)

Totodată, astăzi, accesul la Grădina Zoologică va fi gratuit pentru toți vizitatorii. În incinta instituției va fi organizat Quest Family, care va cuprinde sarcini neobișnuite, ghicitori și divertisment pentru toate vârstele.

Participarea este gratuită.

Programul:
– 18:00 Înregistrarea echipelor
– 18:30 Start Family Quest
– 21:00 Anunțarea rezultatelor și premierea câștigătorilor


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: