Școlile din Orhei, autoritățile locale și raionale, intră în grevă japoneză. Ce înseamnă asta?
Full Article 2 minutes read

Școlile din Orhei, autoritățile locale și raionale, intră în grevă japoneză. Ce înseamnă asta?

Reprezentanții instituțiilor de învățământ din raionul Orhei, alături de autoritățile raionale și locale, intră, de astăzi, în grevă japoneză. O declarație în acest sens a fost făcută de autoritățile din localitate. Greva japoneză se face prin arborarea unei brasarde la brațul fiecărui salariat, fără a recurge la încetarea de facto a lucrului.

Președintele raionului, Dinu Țurcanu, a spus că întreaga administrație de nivelul I, II și toate instituții unde administrația este fondatoare intră în grevă japoneză.

Șefia raionului a spus că autoritățile sunt puse în situația să umble la finanțele prevăzute pentru dezvoltarea municipiului – „pentru a achita indiferența și incompetența celor care ne conduc astăzi”.

„Nu vom permite ca acea fărâmă de bani pe care îi are Orhei să fie redirecționați la achitarea facturilor. Obligația îi revine Guvernului. Iar noi ca obligație avem proiectele de infrastructură”, a spus Țurcanu.

La rândul său, Pavel Verejanu, primar de Orhei, a spus că vede un sabotaj din partea Guvernului Republicii Moldova.

„Insistăm să luați act de cele spus de noi, fiindcă noi mergem într-un colaps. Nu se investește un ban în învățământ. Școlile riscă să fie închise anume din cauza facturilor. Cerem insistent să fie revizuit bugetul și alocările pentru învățământ”, a spus Verejanu.

Tot el a îndemnat toată republica să se „alipească orheienilor în greva japoneză”.

În final, administrația din Orhei a declarat că se va ține greva japoneză până la următoarea ședință a Parlamentului – „unde sperăm că se va lua o decizie”, au spus reprezentanții raionului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: