„Se pare că autoritățile trăiesc într-o altă dimensiune, departe de realitate”. Stoianoglo, despre noul dosar penal în care este vizat
Full Article 2 minutes read

„Se pare că autoritățile trăiesc într-o altă dimensiune, departe de realitate”. Stoianoglo, despre noul dosar penal în care este vizat

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo a venit cu o reacție, după ce pe numele său a fost inițiat un nou dosar penal. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, acesta a declarat că nu a încălcat legea atunci când a făcut publice anumite informații care îl vizează pe Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție.

„Procuratura Generală a informat publicul despre următoarea sa realizare – în privința lui Alexandr Stoianoglo au fost inițiate încă două cauze penale. Se pare că autoritățile, procuratura, trăiesc într-o altă dimensiune, departe de realitate. (…) Așa-zisele dosare penale de astăzi sunt un fel de răspuns al autorităților adresat Comisiei de la Veneția, spunând: uite pe cine apărați și ce probleme are procurorul general cu legea”, se arată în mesajul lui Stoianoglo.

„Toate materialele publicate au fost extrase din dosarul penal în mod oficial și în corespundere cu legea, întrucât nu aveau legătură cu investigațiile efectuate în privința cetățeanului Morari (cazul de îmbogățire ilicită)”, mai susține Stoianoglo.

Menționăm că oamenii legii au inițiat un nou dosar pe numele lui Alexandr Stoianoglo. Acesta este învinuit pe alte două capete de acuzare: divulgarea datelor urmăririi penale, dar și pentru inviolabilitatea vieții personale.

Amintim că în data de 5 octombrie, Consiliul Suprem al Procurorilor a autorizat inițierea urmăririi penale în privința lui Stoianoglo. Ancheta a fost încredințată procurorului Procurorului anticorupție Victor Furtună.

Două ore mai târziu, Furtună a deschis un dosar penal împotriva lui Stoianoglo cu mai multe acuzații: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. În aceeași zi, Stoianoglo a fost reținut de ofițerii SIS.

Pe 29 octombrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat urmărirea penală pe unul dintre capetele de acuzare în privința lui Stoianoglo. Este vorba despre cel în care Alexandr Stoianoglo este învinuit de faptul că și-a depășit atribuțiile de serviciu atunci când a dispus achitarea indemnizației de concediere, aproape 164 de mii de lei, fostului șef al PCCOCS, Nicolae Chitoarogă.

Pe 9 decembrie, Stoianoglo a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: