(DOC) Se scumpește căldura la Bălți. Ce tarif a solicitat CET-Nord
Full Article 50 second read

(DOC) Se scumpește căldura la Bălți. Ce tarif a solicitat CET-Nord

Locuitorii orașului Bălți ar putea plăti și mai mult pentru căldură. CET-Nord a cerut un tarif de 3948 de lei pentru 1 Gcal, cu 800 de lei mai mult, comparativ cu tariful aprobat în luna octombrie. Întreprinderea informează că solicitarea vine în contextul creșterii prețului la gazele naturale, care generează chletuieli mai mari pentru producția de energie termică.

„Calculele s-au făcut reieșind din prețul actual al combustibilului primar. Calculele sunt prezentate regulatorului pentru ca prețurile să fie ajustate. Decizia aparține Agenției pentru Reglementare în Energetică”, a declarat directorul CET-Nord, Marian Brînza, pentru NordNews.

În prezent, prețul unei Gcal este de 3052 de lei după ce tariful a fost majorat acum trei luni cu 1000 de lei. La începutul anului, bălțenii achitau 2115 lei pentru Gcal.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: