ANRE a decis: tarife mai mici pentru energia termică livrată locuitorilor din Chișinău și Bălți. Cât vom achita
Full Article 2 minutes read

ANRE a decis: tarife mai mici pentru energia termică livrată locuitorilor din Chișinău și Bălți. Cât vom achita

Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică (ANRE) a ajustat, în cadrul ședinței din 27 iunie, prețul la energia electrică produsă și tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica” și „CET-Nord”. 

Astfel, chișinăuienii vor achita pentru energia electrică produsă de către S.A. „Termoelectrica” 398 bani/kWh (fără TVA), ceea ce reprezintă o creștere cu 5 bani/kWh față de prețul în vigoare.

Totodată, chișinăuienii vor achita pentru energia termică livrată consumatorilor de către „Termoelectrica” 3.267 lei pentru fiecare gigacalorie consumată (fără TVA), ceea ce reprezintă o diminuare a tarifului cu 310 lei, în raport cu tariful în vigoare.

De asemenea, au fost aprobate prețul la energia electrică produsă și tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „CET-Nord”:

– tariful pentru energia termică livrată consumatorilor – 3 561 lei/Gcal, ceea ce reprezintă o diminuare a  tarifului cu 344 lei/Gcal (sau 9%)  în raport cu tariful actual;

– prețul pentru energia electrică produsă – 466 bani/kWh, ceea ce reprezintă o diminuare cu 145 bani/kWh (sau 24%) față de prețul în vigoare.

Hotărârea a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

Hotărârea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: