Se vor judecători și procurori. Cinci note de 1 la proba orală a examenului de admitere la Institutul Național al Justiției
Full Article 2 minutes read

Se vor judecători și procurori. Cinci note de 1 la proba orală a examenului de admitere la Institutul Național al Justiției

Au fost publicate rezultatele probei orale a examenului de admitere la Institutul Național al Justiției. 5 candidați au primit nota 1, scrie bizlaw.md

Din cei 85 de candidați admiși la proba orală a examenului de admitere pentru cursurile de formare inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror, șapte nu au susținut proba, iar alții 15 nu s-au prezentat. Datele au fost publicate de Institutul Național al Justiției.

Potrivit sursei, printre cei care nu au susținut proba, cinci au obținut nota 1.

Cea mai mare notă a fost obținută de Victoria Tiron – 9,23, candidată la funcția de judecător. La proba scrisă, Victoria Tiron a obținut nota 9,47. Alți șase candidați au obținut note mai mari de 9 la proba orală, dintre aceștia, cinci au avut note mai mari de nouă și la proba scrisă. Aceștia sunt:

  • Felicia Costov, 9,19 (proba orală) și 9,97 (proba scrisă), candidată la funcția de judecător;
  • Andrei Dubceac, 9,15 (proba orală) și 9,8 (proba scrisă), candidat la funcția de procuror;
  • Maxim Comerzan, 9,11 (proba orală) și 9,37 (proba scrisă), candidat la funcția de judecător;
  • Cristina Orlovcaia, 9,06 (proba orală) și 9,65 (proba scrisă), candidată la funcția de judecător;
  • Mihaela Anton, 9,02 (proba orală) și 9,05 (proba scrisă), candidată la funcția de judecător.

Totodată, Ana-Maria Eloi, candidată la funcția de judecător a obținut nota 9,11 proba orală și nota 8,55 la proba scrisă.

Potrivit sursei, candidații care au obținut nota maximă la proba scrisă au avut mai puțin succes la proba orală. Trei dintre aceștia au obținut note mai mari de opt (Victoria Munteanu, 8,61; Victoria Ojog, 8,28; Dionisie Spînu, 8,24), iar Ion Balanel a primit nota 6,51. Rezultatele complete pot fi accesate aici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: