Secretar de stat: Chișinăul va scăpa de dependența Cuciurganului în 2025
Full Article 50 second read

Secretar de stat: Chișinăul va scăpa de dependența Cuciurganului în 2025

Republica Moldova nu va mai fi dependentă de centrala de la Cuciurgan, controlată de autoritățile nerecunoscute din regiunea transnistreană, din anul 2025. Declarația a fost făcută de secretarul de stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Potrivit oficialului, Chișinăul va scăpa de dependența Cuciurganului din momentul în care linia electrică Vulcănești-Chișinău va fi dată în exploatare, anul viitor.

„Anul viitor, vom da în exploatare linia electrică Vulcănești-Chișinău și vom scăpa de dependență, tranzitarea liniei electrice pe la stația electrică de la Cuciurgan”, a declarat Constantin Borosan.

Amintim că Chișinăul a prelungit, în octombrie 2023, contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES), până la sfârșitul anului 2024, la un preț de 66 dolari/MW.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: