Secretarul de stat al MAEIE Ruslan Bolbocean a fost desemnat ambasador al Moldovei în Marea Britanie
Full Article 2 minutes read

Secretarul de stat al MAEIE Ruslan Bolbocean a fost desemnat ambasador al Moldovei în Marea Britanie

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) Ruslan Bolbocean a fost desemnat în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Decretul oficial a fost semnat pe 19 octombrie de către președinta Maia Sandu și publicat în Monitorul Oficial.

MAEIE a menționat că desemnarea lui Ruslan Bolbocean în calitate de ambasador în Marea Britanie evidențiază importanța consolidării relației moldo-britanice.

Această numire diplomatică subliniază importanța consolidării relațiilor bilaterale cu Marea Britanie, care au un impact semnificativ asupra rezilienței și securității Republicii Moldova. Sprijinul puternic oferit de Regatul Unit contribuie la progresul țării în procesul de modernizare și implementare a agendei de reforme”, a declarat instituția într-un comunicat.

Potrivit Ministerului de Externe, Ruslan Bolbocean are o carieră ce se întinde pe parcursul a peste 24 de ani în serviciului diplomatic, ocupând în prezent funcția de secretar de stat la MAEIE. În trecut, acesta a deținut poziții cum ar fi șef-adjunct al direcției de cooperare bilaterală, șef al Direcției Europa de Est și Asia, precum și reprezentant al Republicii Moldova la Oficiul informațional GUAM cu sediul la Kiev.

În intervalul 2015-2021, Ruslan Bolbocean a fost Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina și prin cumul în Republica Uzbekistan, Republica Armenia și Turkmenistan.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: