Șeful vămii Sculeni din România și doi polițiști de frontieră, reținuți pentru corupție. Procurorii români cer plasarea în arest
Full Article 2 minutes read

Șeful vămii Sculeni din România și doi polițiști de frontieră, reținuți pentru corupție. Procurorii români cer plasarea în arest

Trei polițiști de frontieră de la Vama Sculeni, unde procurorii anticorupție români au efectuat ieri percheziții, au fost reținuți pentru 24 de ore. Informația a fost confirmată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România, într-un comunicat din 22 noiembrie.

Potrivit DNA, au fost reținuți Cristian Mancaș, subcomisar de poliție, șef al Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, și Gabriel Alexandru Bertea și Iulian Teofil Baciu – agenți de poliție în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni. Cei trei sunt învinuiți că, în perioada 7 iulie – 8 noiembrie, fi pretins și primit, direct sau prin intermediari, sume de bani (până la 700 euro).

Astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se mai efectuează acte de urmărire penală și față de alte 24 de persoane (agenți ai poliției de frontieră, vameși și persoane fizice), a precizat DNA.

***

Precizăm că, ieri, DNA a anunțat că procurorii anticorupție efectuează percheziţii în 7 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, dintre care una este sediul unei instituţii publice. Presa română a scris pe surse că instituţia vizată de percheziţii este Vama Sculeni de la frontiera cu Republica Moldova. Polițiștii și vameșii de la Vama Sculeni sunt acuzați că luau mită de la şoferi pentru a nu controla maşini de marfă care aduceau colete din Moldova. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: