Și-a „cumpărat” un buletinul român cu €100 de pe TikTok. Un bărbat, cercetat pentru uz de acte falsificate
Full Article 2 minutes read

Și-a „cumpărat” un buletinul român cu €100 de pe TikTok. Un bărbat, cercetat pentru uz de acte falsificate

Un moldovean și-ar fi procurat o carte de identitate românească falsificată de pe o rețea de socializare, iar un cetățean ucrainean a declarat că pașaportul tehnic falsificat al mașinii l-ar fi perfectat legal.  Sunt ilegalitățile descoperite de către polițiștii de frontieră din PTF Costești și PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe. Ambele cazuri au avut loc pe 18 august.

Un moldovean de 26 de ani, locuitor al raionului Sângerei, a prezentat o carte de identitate românească falsă la punctul de trecere a frontierei Costești pe sensul de ieșire din țară. În cadrul controlului suplimentar, tânărul a recunoscut că a cumpărat permisul cu 100 de euro prin intermediar, pe care l-a găsit pe TikTok.

Al doilea caz s-a produs la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe. Un ucrainean de 45 de ani a încercat să intre în Moldova cu o mașină înmatriculată în Ucraina, ale cărei acte de înmatriculare erau false. În cadrul audierilor, bărbatul a declarat că legal și-ar fi obținut pașaportul tehnic, însă fără a da detalii.

În continuare, documentele falsificate vor fi transmise în laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză, iar persoanele cercetate pentru uz de acte falsificate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: