Socialiștii au decis să boicoteze ședința Parlamentului și merg la protest. Comuniștii au rămas în sală
Full Article 1 minutes read

Socialiștii au decis să boicoteze ședința Parlamentului și merg la protest. Comuniștii au rămas în sală

Deputații socialiști au decis să părăsească ședința plenară a Parlamentului și să se alăture protestului care se desfășoară în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, unde a fost adus ex-președintele țării, fondatorul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon. Colegii de fracțiune, deputații Partidului Comuniștilor, au rămas în sala de ședințe.

În debutul ședinței plenare a Legislativului din 26 mai, vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea a anunțat că socialiștii vor părăsi sala. Aceștia se vor alătura protestului care se desfășoară în fața Judecătoriei unde urmează a fi examinat demersul privind plasarea lui Igor Dodon în arest preventiv pentru 30 de zile.

„PSRM a înregistrat 56 de inițiative legislative, dar niciuna nu a fost examinată și aprobată de plenul parlamentului. Parlamentul s-a transformat într-o mașinărie de vot”, a spus Batrîncea și a adăugat că opoziția este ignorată, iar justiția – politizată.

Socialistul a îndemnat oamenii să se alăture protestului.

De menționat că Partidul Comuniștilor nu a comentat deocamdată în niciun fel reținerea lui Igor Dodon și nu a participat la protestul organizat de PSRM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: