Familie tradițională și parteneriat cu Rusia. Socialiștii, în frunte cu Dodon, lansează o „campanie națională”
Full Article 3 minutes read

Familie tradițională și parteneriat cu Rusia. Socialiștii, în frunte cu Dodon, lansează o „campanie națională”

Socialiștii au anunțat pe 27 martie despre lansarea „campaniei naționale Interesul național – o prioritate pentru PSRM”. Ei au spus că vor veni cu propuneri „menite să dezvolte statalitatea Republicii Moldova” și măsuri „încât să nu permitem nimănui să vină peste valorile noastre tradiționale”. Potrivit socialiștilor, „temelia acestei campanii este independența Republicii Moldova”, totuși au adăugat ei „indiferent de continuarea procesului de integrare europeană, Moldova trebuie să dezvolte parteneriate strategice cu țări cum ar fi Federația Rusă, țările CSI, China, Turcia și alte state”. 

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Igor Dodon a menționat că „de multe ori am încercat să trăim după idei străine, impuse din afară, uitând de interesele patriei noastre și ale poporului nostru”. „Haideți să terminăm cu practica asta de a ne uita în gura străinilor”, a comunicat el.

Socialistul Vlad Batrîncea a spus că „temelia acestei campanii este statalitatea, suveranitatea și independența Republicii Moldova”.

„Împreună cu toată societate și cu toți cei interesați vom elabora un șir de propuneri și acțiuni, menite să consolideze și să dezvolte statalitatea și suveranitatea Republicii Moldova. În cadrul acestei campanii vom propune o unică abordare și anume contracararea oricăror inițiative de subminare a statalității și suveranității Republicii Moldova. (…) Neutralitatea pro-activă va fi un subiect al conferințelor științifice, a diferitor măsuri, în cadrul acestei campanii. Evident că temelia țării, independenței și de fapt suveranul este poporul Republicii Moldova, de aceea vom opera mai multe modificări sau propuneri în acest sens. Dar poporul moldovenesc este memoria, istorie, limbă, tradiții, familie tradițională, ortodoxie și tot ceea ce ne face pe noi moldovenii să fim un popor deosebit. De aceea vom veni cu un șir de măsuri în cadrul acestei campanii naționale astfel încât să nu permitem nimănui să șteargă memoria noastră, să intervină și să vină peste valorile tradiționale, și să ne impună ceea ce de fapt nouă ne este străin”, a spus Batrîncea.

Socialista Olga Cebotari a declarat că „indiferent de continuarea procesului de integrare europeană, Moldova trebuie să profite de posibilitatea de a participa și în alte procese globale, cum ar fi Noul Drum al Mătăsii, de asemenea să continue dezvoltarea relațiilor cu spațiul economic CSI și să dezvoltăm parteneriate strategice cu țări cum ar fi Federația Rusă, țările CSI, China, Turcia și alte state”. „În procesul de integrare europeană, Moldova trebuie să-și apere suveranitatea inclusiv în domeniul securității”, a adăugat Cebotari.

Potrivit lui Dodon, campania va fi lansată în toate raioanele țării începând cu ziua de sâmbătă și „va dura pe parcursul mai multor luni”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: