Spania caută voluntari pentru a testa cât de eficientă este săptămâna de lucru de patru zile
Full Article 2 minutes read

Spania caută voluntari pentru a testa cât de eficientă este săptămâna de lucru de patru zile

Spania va înainta solicitări către sute de companii din țară pentru a participa la unul dintre cele mai mari experimente cu scopul de a afla dacă proiectul cu săptămâna de lucru de patru zile poate fi pus în aplicare fără a afecta economia țării, scrie Digi24 pe 7 aprilie, cu trimitere la Bloomberg.

Premierul spaniol Pedro Sánchez a acceptat să aloce un buget de 50 de milioane de euro pentru un program național de 3 ani.

Săptămâna de lucru de 4 zile este ideea unui mic partid de stânga, Más País, care a convins guvernul socialist că săptămâna de lucru de 32 de ore ar putea fi mai productivă, iar acest lucru poate fi experimentat și evaluat ulterior. Liderul partidului, Inigo Errejón, se așteaptă ca aproximativ 200 de angajatori să se înscrie voluntar în experimentul care este programat să înceapă în toamnă.

Errejón a declarat într-un interviu că au trecut o sută de ani de la ultima scurtare a zilei de lucru, adică atunci când oamenii au câștigat dreptul la opt ore de lucru pe zi. El a adăugat că în ultimii 100 de ani s-a produs mai mult în mai puține ore de muncă și, totuși, această capacitate de a produce mai mult datorită tehnologiei nu a generat mai mult timp liber pentru oameni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: