Spațiul aerian al R. Moldova rămâne închis până la sfârșitul lunii aprilie 
Full Article 2 minutes read

Spațiul aerian al R. Moldova rămâne închis până la sfârșitul lunii aprilie 

Spațiul aerian al Republicii Moldova va fi închis până pe 25 aprilie 2022. Potrivit reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost luată decizia de a prelungi dispoziția pe toată perioada stării de urgență.

La rândul ei, Autoritatea Aeronautică Civilă declară că spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis pe perioada stării de urgență în scopul asigurării siguranței și securității aviației civile.

La 24 februarie 2022, vicepremierul Andrei Spînu anunța că spațiul aerian al Republicii Moldova este închis începând cu acea zi, ora 12:00.

„Ținând cont de situația din regiune, CSS a recomandat închiderea spațiul aerian al Republicii Moldova. Autoritatea Aeronautică Civilă va executa recomandarea, spațiul aerian va fi închis începând cu ora 12:00. Cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi”, a anunțat, pe 24 februarie, Spînu.

De menționat că pentru astăzi, Autoritatea Aeronautică Civilă a autorizat trei zboruri spre Republica Moldova. Două dintre ele fiind zboruri umanitare, în cadrul programului World Food Program al Organizatiei Națiunilor Unite. Cel de-al treilea zbor Cargo transportă Poștă (DHL, UPS, TNT).

Astfel, pe perioada stării de urgență, spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis, fiind admise doar o serie de zboruri exceptate.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: