Spînu, cu scrisori către alte țări pentru ca transportatorii să le tranziteze fără autorizații. Letonia și Ungaria au reacționat
Full Article 1 minutes read

Spînu, cu scrisori către alte țări pentru ca transportatorii să le tranziteze fără autorizații. Letonia și Ungaria au reacționat

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, declară că a transmis mai multe scrisori în atenția autorităților competente din mai multe țări pentru a oferi transportatorilor moldoveni tranzitarea teritoriilor acestora fără autorizații. Astfel, au răspuns apelului autorităților moldovenești Letonia și Ungaria.

„Pentru asigurarea bunei desfășurări a activităților de transport marfă, în condițiile actuale impuse de criza de securitate din regiune, am transmis mai multe scrisori în atenția autorităților competente din mai multe țări pentru a oferi transportatorilor moldoveni tranzitarea teritoriilor acestora fără autorizații”, scrie vicepremierul pe Facebook.

Tot el spune că a primit câteva răspunsuri pozitive din Letonia și Ungaria.

„Ministrul Transporturilor din Letonia, Talis Linkaits m-a informat că permite în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2022 tranzitarea unităților de transport de mărfuri din Moldova pe teritoriul statului leton fără autorizații și va oferi, la solicitare, țării noastre o cotă suplimentară de autorizații până la sfârșitul perioade menționate mai sus. Ministrul Inovației și Tehnologiei din Ungaria, László Palkovics m-a informat că ne-a asigurat suplinirea cotei cu 1000 de autorizații pentru tranzit de categoria EURO 3”, anunță Spînu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: