Standul României la un târg de turism din New York, cu poze imprimate pe foi A4 şi prinse de perdea, ironizat de români
Full Article 3 minutes read

Standul României la un târg de turism din New York, cu poze imprimate pe foi A4 şi prinse de perdea, ironizat de români

O postare de pe pagina de Facebook a Consulatului General al României la New York referitoare la participarea ţării la Târgul de Turism Travel and Adventure Show a provocat un val de ironii pe reţelele de socializare. După cum relatează Adevarul.ro, standul României includea o draperie neagră pe care erau prinse, cu clame, fotografii A4 printate color. Fotografia a fost ştersă de pe profilul Consulatului, dar chiar şi aşa, oamenii au reuşit să posteze comentarii, spunând că este o „bătaie de joc” şi o „mizerie”. 

În imaginea postată de instituţie erau şase reprezentanţi ai ţării care aveau în spate draperia pe care scria mesajul „Explore the Carpathian Garden”.

Fotografia la scurt timp a fost ştersă de pe profilul Consulatului General al României.

Cum s-a prezentat România la târgul de turism 

În postarea instituţiei, fotografia era însoţită şi de mesajul: „Manifestarea a constituit spaţiul mult aşteptat pentru a disemina informaţii exclusive, oferte de călătorie şi programe turistice care nu pot fi găsite într-o astfel de prezentare nicăieri altundeva”, au transmis reprezentanţii paginii „Consulate general of Romania in New York”.

Postarea a fost ştearsă de pe pagina Consulatului, dar oamenii au continuat să posteze comentarii la fotografia de profil (cu păpădii) a instituţiei. De asemenea, şi comentariile au fost şterse.

Oamenii au sancţionat promovarea României la târg: „Să vă fie ruşine, vă comportaţi exact ca în anii 90. Inadmisibil să prezinţi România în halul ăla!”, „Vă bateţi joc pe banii noştri”, „Aţi “reprezentat” România în bătaie de joc” – sunt doar câteva dintre mesaje.

Pe subiect s-au pronunţat şi persoane publice, precum Tudor Giurgiu, care e fondator şi preşedinte al unui festival de film internaţional: „Priceless. S-a prezentat, s-a promovat, s-a diseminat. În format A4, pe perdeluţă. România, eternă şi surprinzătoare”.

Subiectul a ajuns şi în arena politică. Deputatul Denisa Neagu a anunţat că îi va solicita ministrului Constantin Cadariu informaţii despre costurile acestei delegaţii, precum şi numărul celor înscrişi şi modul de atribuire.

Reacţia Ministerului Turismului din România

Conform unui comunicat dat publicităţii de minister, participarea României la acest târg a costat 7990 de dolari.

Ministerul susţine că „la stand au fost oferite informaţii relevante pentru a atrage vizitatori spre România, aceştia arătând respect pentru solidaritatea oferită refugiaţilor ucraineni şi totodată, fiind curioşi de atracţiile locale, cu scopul de a-şi organiza vacanţele viitoare”.

„Amenajarea standard, oferită de organizatorul Travel and Adventure Show ţării noastre şi tuturor celorlalţi expozanţi care au optat pentru această ofertă, constă în decor format din pânză de culoare neagră, amplasată pe pereţii despărţitori şi pe mese, şi afişaj de ţară, fiind specifică manifestării expoziţionale din New York de mai bine de 20 de ani. Respectiv, acest tip de amenajare a fost întâlnită şi la ediţiile anterioare, iar ministerul a plătit anul acesta suma de 7.990 dolari.

Din 200 de expozanţi, peste 90% au optat pentru organizarea standului în formatul precizat anterior, pus la dispoziţie de organizator”, se arată în comunicatul Ministerului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: