Steagul Ucrainei, arborat din nou pe Insula Șerpilor: „Operațiunea militară a fost finalizată”
Full Article 2 minutes read

Steagul Ucrainei, arborat din nou pe Insula Șerpilor: „Operațiunea militară a fost finalizată”

Insula Șerpilor a fost returnată oficial sub jurisdicția Ucrainei. Anunțul a fost făcut de șefa centrului de presă al Forțelor de Apărare din Sudul Ucrainei, Natalia Gumenyuk, scrie unian.net.

„Steagul Ucrainei a fost instalat pe Insula Șerpilor. Operațiunea militară a fost finalizată şi acum teritoriul a fost readus sub jurisdicția Ucrainei”, a spus ea.

Amintim că, pe 24 februarie, militarii ruși au preluat controlul asupra insulei Șerpilor din Marea Neagră. Atunci, pe rețelele de socializare a fost publicată o înregistrare audio în care trupele ruse le cereau soldaților ucraineni să se predea, iar aceștia îi refuză cu o înjurătură. Înregistrarea a fost intens distribuită pe rețele de socializare, devenind un simbol al rezistenței Ucrainei.

La 30 iunie, Ministerul rus al Apărării a anunțat retragerea trupelor de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, situată în apropiere de Odesa. Forțele Armate ale Ucrainei au declarat în repetate rânduri că au lansat atacuri cu rachete asupra acesteia, distrugând echipamentele aflate acolo.

Potrivit Forbes, rușii au pierdut echipamente în valoare de 915 milioane de dolari pe Insula Șerpilor și în apele din jur. Cea mai mare pierdere a armatei ruse a fost nava amiral a flotei Mării Negre, crucișătorul de rachete „Moskova”, în valoare de 750 de milioane de dolari, care a participat la ocuparea Insulei Șerpilor. Pe 13 aprilie, crucișătorul rus a fost lovit și s-a scufundat în apele Mării Negre.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: