Stoianoglo, despre ex-deputații reținuți: Aceste dosare penale nu vor avea finalitatea la care se așteaptă oamenii
Full Article 2 minutes read

Stoianoglo, despre ex-deputații reținuți: Aceste dosare penale nu vor avea finalitatea la care se așteaptă oamenii

Aflat sub control judiciar, procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a comentat reținerea ex-parlamentarilor reținuți în dosarul foștilor deputați transfugi cercetați pentru îmbogățire ilicită. Potrivit lui, aceste dosare penale nu vor avea finalitatea la care se așteaptă oamenii. 

Pentru el în calitate de cetățean, declară Stoianoglo, trecerile dintr-un partid în altul sunt inacceptabile. „Pentru mine, în calitate de cetățean și fost politician, aceste treceri dintr-un partid în altul, de la colegi la oponenți politici, au reprezentat mereu niște fapte inacceptabile și condamnabile”, declară procurorul general suspendat pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Stoianoglo spune că dosarele nu vor avea o finalitate. „În calitate de procuror, analizând pur profesional, înțeleg că aceste dosare penale nu vor avea finalitatea la care se așteaptă oamenii. Această agitație regizată nu este altceva decît o mimare a luptei cu corupția și o încercare de a sustrage atenția oamenilor de la problemele zilnice”, comunică el.

Potrivit lui, este „aproape inadmisibil” de a demonstra faptele. „De ce spun asta? Pentru că cunosc din practica personală că este aproape imposibil de a demonstra faptele de corupție care au avut loc cu 7 ani în urmă, sînt sigur că procurorii vor fi în imposiblitatea de a acumula baza probatorie”, se arată în declarația procurorului.

***

Foștii deputați Artur Reșetnicov, Serghei Sîrbu și Vladimir Vitiuc, vizați în cauza de mituire a deputaților, rămân în arest preventiv în izolatorul CNA. În ședința din 10 februarie, Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia instanței Ciocana de arest preventiv pentru 30 de zile.

Pe de altă parte, instanța a decis să o plaseze pe Violeta Ivanov în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Această perioadă include și timpul în care a fost în detenție la Centrul Național Anticorupție.

Amintim că pe 2 februarie, au fost reținuți pentru îmbogățire ilicită cinci ex-deputați: Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov, Anatolie Zagorodnîi și Sergiu Sârbu. Ulterior, la solicitarea procurorilor, judecătorii au emis pentru toți mandate de arest preventiv pentru 30 de zile, cu excepția Violetei Ivanov, care a primit 20 de zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: