Foștii deputați Sîrbu, Reșetnicov și Vitiuc rămân în arest
Full Article 2 minutes read

Foștii deputați Sîrbu, Reșetnicov și Vitiuc rămân în arest

Foștii deputați Artur Reșetnicov, Serghei Sîrbu și Vladimir Vitiuc, vizați în cauza de mituire a deputaților, rămân în arest preventiv în izolatorul CNA. În ședința din 10 februarie, Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia instanței Ciocana de arest preventiv pentru 30 de zile.

Judecătorii au examinat solicitarea avocaților de a-i elibera pe foștii deputați, deși procurorii au insistat ca aceștia să fie ținuți în arest.

Înainte ca judecătorii să pronunțe decizia, Reșetnicov a anunțat că nu mai ține greva foamei. El a spus că a renunțat din motiv că nu vrea să fie „mai slab decât monstrul care se află la guvernare”.

Sîrbu, vorbind cu jurnaliştii, a notat că a comentat deja acuzaţia şi a mai subliniat că se aşteaptă la corectitudine din partea presei. Sîrbu a pledat anterior nevinovat.

Pe de altă parte, pe 10 februarie, instanța a decis să o plaseze pe Violeta Ivanov în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Această perioadă include și timpul în care a fost în detenție la Centrul Național Anticorupție.

Amintim că pe 2 februarie, au fost reținuți pentru îmbogățire ilicită cinci ex-deputați: Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov, Anatolie Zagorodnîi și Sergiu Sârbu. Ulterior, la solicitarea procurorilor, judecătorii au emis pentru toți mandate de arest preventiv pentru 30 de zile, cu excepția Violetei Ivanov, care a primit 20 de zile.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: