SUA: 500 de soldați ai Gărzii Naționale, mobilizați după ce un protest violent a izbucnit în Minneapolis
Full Article 2 minutes read

SUA: 500 de soldați ai Gărzii Naționale, mobilizați după ce un protest violent a izbucnit în Minneapolis

În statul Minnesota, 500 de soldați ai Gărzii Naționale au fost mobilizați după ce un protest violent a izbucnit în Minneapolis ca reacție la decesul unui bărbat de culoare, informează CNN.

Mai multe imobile au fost incendiate, printre acestea și o secţie de poliţie. Oamenii legii au tras cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

În acest context, peste 500 de soldați ai Gărzii Naţionale au fost activaţi pentru a ajuta autorităţile, iar mai ales pompierii. „Misiunea noastră este să protejăm viața, să păstrăm proprietatea și dreptul de a protesta pașnic”, se arată într-un mesaj al Gărzii Naționale din Minnesota.

Menționăm că mai multe proteste violente au izbucnit în Statele Unite, după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare. Floyd a murit luni, după ce un ofițer de poliție din Minneapolis l-a imobilizat apăsând puternic cu genunchiul pe gâtul lui Floyd, în timp ce acesta se afla la pământ.

Un videoclip care surprinde incidentul îl arată pe Floyd spunându-le ofițerilor că nu poate respira în timp ce era imobilizat. Cei patru ofițeri implicați în această tragedie au fost concediați, dar familia lui Floyd solicită ca aceștia să fie arestați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: