SUA oferă Moldovei $50 de milioane pentru a-și consolida reziliența în fața invaziei Ucrainei de către Rusia
Full Article 2 minutes read

SUA oferă Moldovei $50 de milioane pentru a-și consolida reziliența în fața invaziei Ucrainei de către Rusia

Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) anunță o nouă investiție de $50 de milioane în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat emis de USAID, banii vor fi folosiți pentru extinderea economiei rurale din Moldova, precum și pentru consolidarea rezilienței în fața invaziei Ucrainei de către Rusia.

Conform sursei citate, prin intermediul noului Proiect de Competitivitate și Reziliență Rurală (PCRR), USAID va continua să acorde sprijin pentru a spori vânzările și profitabilitatea din sectorul agricol moldovenesc și impulsiona oportunitățile de creștere în Republica Moldova.

Astfel, într-o perioadă de 5 ani, PCRR își propune să sporească productivitatea, să îmbunătățească sustenabilitatea sectorului agricol, să stimuleze investițiile și parteneriatele sectorului privat și să promoveze reformele care vor genera profitabilitatea activității agricole în Republica Moldova.

„PCRR va aduce numeroase beneficii comunităților rurale și va contribui la relansarea turismului moldovenesc, care suferă din cauza efectelor reziduale ale pandemiei de COVID-19, iar la moment din cauza invaziei ruse în Ucraina. USAID este mândră să continue parteneriatul său de 30 de ani cu Republica Moldova prin intermediul acestui nou proiect de cinci ani”, se arată în comunicatul citat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: