SUA va consilia Moldova în procesul de reformare a justiției. Litvinenco și Logsdon au semnat un memorandum de înțelegere
Full Article 2 minutes read

SUA va consilia Moldova în procesul de reformare a justiției. Litvinenco și Logsdon au semnat un memorandum de înțelegere

Ministerul Justiției va colabora cu un consilier superior în justiție al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) la Chișinău, în vederea implementării reformelor din domeniul justiției. Un memorandum de înțelegere în acest sens a fost semnat de ministrul Sergiu Litvinenco și ambasadorul SUA la Chișinău, Kent. D. Logsdon, pe 15 septembrie. Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Justiției, suportul acordat va viza implementarea priorităților din justiție și facilitarea acordării asistenței tehnice, de instruire și de expertiză din partea SUA.

Într-o postare publicată azi pe pagina sa de Facebook, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, anunță că a avut o întrevedere, pe 15 septembrie, cu coordonatorul privind combaterea corupției la nivel mondial din cadrul Departamentului de Stat al SUA, Richard Nephew, și ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent. D. Logsdon.

Litvinenco anunță că cei doi oficiali au fost informați despre reformele lansate de Ministerul Justiției, între care pre-vettingul, reformarea Curții Supreme de Justiție, evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor, modificarea cadrului legislativ pentru a debloca anumite procese care ar facilita finalizarea dosarelor, pedepsirea persoanelor vinovate și confiscarea averilor obținute prin acte de corupție.

„Mi-am exprimat convingerea că vom putea miza și în continuare la o colaborare constructivă cu SUA și instituțiile sale în realizarea acțiunilor orientate spre curățarea sistemului de justiție, fortificarea instituțiilor de drept și consolidarea statului de drept”, a scris Sergiu Litvinenco.

Potrivit ministrului, tot ieri, în cadrul întrevederii, a fost semnat un Memorandum de înțelegere între Ministerul Justiției și Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău, care vizează, în special, colaborarea cu un consilier superior în justiție al Ambasadei.

„Suportul acordat va viza implementarea priorităților din justiție și facilitarea acordării asistenței tehnice, de instruire și de expertiză din partea SUA”, spune Litvinenco.

În context, ministrul moldovean al Justiției a mulțumit Guvernului SUA pentru susținere și suportul oferit Republicii Moldova în procesul de reformare a sistemului de justiție și de luptă împotriva corupției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: