Suspectul în cazul morții Anei Maria, învinuit și de viol: procurorii au cerut încă 30 de zile de arest; ședința a fost amânată 
Full Article 4 minutes read

Suspectul în cazul morții Anei Maria, învinuit și de viol: procurorii au cerut încă 30 de zile de arest; ședința a fost amânată 

Suspectul în omorul fetei însărcinate din Orhei, Gheorghe Cotorobai, s-a ales cu un nou cap de acuzare. Acesta a fost acuzat de violul Anei-Maria, scrie Moldova1. Învinuirea i-a fost înaintată la ședința din 12 iunie, desfășurată la Judecătoria Orhei. Până acum, acesta era învinuit de răpirea și omorul tinerei. Între timp, procurorii au solicitat prelungirea arestului cu 30 de zile pentru Gheorghe Cotorobai. O decizie în acest sens nu a fost luată, ședința a fost amânată pentru data de 14 iunie pentru că sediul Judecătoriei Orhei a rămas fără lumină. 

În cadrul ședinței din data de 12 iunie, magistrații urmau să examineze și solicitarea procurorilor de prelungire a arestului cu 30 de zile pentru Gheorghe Cotorobai, însă din lipsa curentului electric, pronunțarea deciziei a fost amânată pentru vineri, 14 iunie,

Avocatul susține că clientul său, Gheorghe Cotorobai, pledează în continuare nevinovat.

Potrivit procurorilor, învinuitul face declarații doar în instanță însă nu colaborează cu ancheta. Dacă va fi găsit vinovat pe capetele de acuzare care i se incriminează, acesta ar putea fi condamnat la închisoare pe viață, a menționat sursa.

***

Ana Maria – o tânără de 19 ani dintr-o localitate din Orhei – a dispărut pe 12 aprilie 2024. S-a întâmplat după ce fata a urcat într-un automobil pe strada 31 august din Orhei, la ora 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută. Fata era însărcinată în șase luni. Detalii AICI. În seara zilei de 16 aprilie, poliția a reținut șoferul în mașina căruia a urcat fata. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, nu colaborează cu ancheta – au comunicat oamenii legii. Detalii AICI. Pentru Life Moldova, primarul localității Chițcanii Vechi din raionul Telenești – unde a locuit principalul suspect – a declarat că șoferul este fost polițist. Mai mult, el ar fi activat anterior și în sistemul penitenciar. În sistemul penitenciar ar fi activat și iubitul tinerei, cu care era într-o relație de 4 ani. În prezent, el este șofer de taxi. Detalii AICI.

Pe 19 aprilie, fata a început să fie căutată și în raionul Telenești. Tot pe 19 aprilie, principalul suspectat a fost plasat în arest pentru o perioada de 30 de zile. Detalii – AICI. La fel pe 19 aprilie, poliția a îndemnat cetățenii să sesizeze de urgență oamenii legii dacă au avut interacțiuni „dubioase” cu principalul suspect. Apelul a venit după ce, în timpul perchezițiilor la domiciliul și mașina bărbatului au fost găsite mai multe lucruri pentru femei. Detalii AICI. Pe 20 aprilie, poliția a anunțat că suspectul, înaintea reținerii, avea alături o tânără în automobil „care poate fi martor important pe acest caz”. La scurt timp, oamenii legii au menționat că aceasta a fost identificată și este audiată de polițiști. Aceasta a declarat că a urcat în mașina bărbatului pentru a ajunge la Chișinău și că în timpul deplasării a simțit o amenințare din partea acestuia. Astfel ea l-a sunat pe prietenul ei, care pe toată distanța deplasării – până la Chișinău – a fost cu ea la telefon. Detalii AICI.

În aceeași zi s-a anunțat că oamenii legii au găsit cadavrul unei tinere cu semnalmente și vestimentație asemănătoare fetei de 19 ani dispărută la Orhei. Corpul neînsuflețit a fost găsit într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de km de la localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești, cu deplasare pe drum de țară. Detalii AICI. Ulterior, șeful Inspectoratului General al Poliției a declarat pentru jurnaliști că trupul neînsuflețit al tinerei fost găsit lângă un pârâu. Cadavrul ar fi fost aruncat într-o groapă, acoperită cu crengi. Detalii AICI. Procurorii au pornit urmărirea penală pentru omorul intențional al unei femei gravide. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață. O traumă cranio-cerebrală este cauza care a dus la decesul Anei-Maria, a declarat procurorul general interimar Ion Munteanu. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: