Tauber ar putea rămâne, din nou, fără imunitate parlamentară. Este acuzată de amestec în înfăptuirea justiției
Full Article 2 minutes read

Tauber ar putea rămâne, din nou, fără imunitate parlamentară. Este acuzată de amestec în înfăptuirea justiției

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, solicită ridicarea imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber.  Informația a fost confirmată de speakerul Igor Grosu, în debutul ședinței Parlamentului din 14 martie.

„Ieri a parvenit din partea Procuraturii Generale o cerere prin care se solicită ridicarea imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber. Se cere încuviințarea în vederea trimiterii cauzei penale în instanța de judecată penală în privința deputatului Maria Tauber pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 303, aliniat 3 din Codul penal, amestecul în înfăptuirea justiției”, a declarat Igor Grosu.

ACTUALIZARE: Marina Tauber a anunțat pe rețelele de socializare că va comenta cererea procurorului general interimar în cadrul unui briefing. „Se pare că lui Recean îi este foarte frică să vină în Parlament cu raportul său jalnic… Atât de mult se teme de noi, încât și pe procurorul general l-a luat cu sine. Ridicol! La ora 11:00 voi ieși la un briefing în Parlament cu privire la ridicarea imunității, deja nu mai țin minte a câta oară”.

Comisia juridică, numiri și imunități a anunțat ședință la ora 12:00.

Nu este pentru prima dată când procurorii cer ridicarea imunității deputatei Marina Tauber. În iulie 2022, parlamentara a fost reținută, fiind acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber era acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat. Procurorii au cerut ridicarea imunității deputatei și în 2023. Procurorii au cerut ridicarea imunității deputatei în repetate rânduri și în 2023 – demersuri acceptate de deputați.

Aleasa poporului nu recunoaște acuzațiile care i se impută și pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarele pe numele său au fost pornite „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”. La rândul lor, reprezentanții guvernării resping acuzațiile alesei poporului și declară că „așteaptă o finalitate în aceste cazuri”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: