Tauber îi dă lecții de politică lui Dodon: „V-ați pierdut, PSRM este cadavru”
Full Article 3 minutes read

Tauber îi dă lecții de politică lui Dodon: „V-ați pierdut, PSRM este cadavru”

Deputata Marina Tauber, membră a echipei politicianului fugar Ilan Șor, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a venit cu o reacție, după ce Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) l-a acuzat pe Șor că ar încerca să cumpere membrii socialiști din raioane, sub paravanul Partidului „Renaștere”. Parlamentara susține că socialiștii ar părăsi rândurile formațiunii din cauza politicilor conducerii PSRM, nu pentru că ar fi cumpărați. Mai mult, Tauber declară că atât Șor, cât și echipa sa, susțin pe deplin Partidul „Renaștere”.  

„Socialiștii sunt demult deja aripa stângă a celor de la PAS și acest lucru nu este un secret pentru nimeni. În interiorul PSRM există o luptă permanentă pentru banii furați de socialiștii din vârful conducerii partidului. Acesta este motivul exodului din PSRM. (…) PSRM este un cadavru politic de care va trebui să ne amintim doar atunci când vom scrie o carte despre cum nu trebuie să duci țara în ruină. (…) Echipa noastră nu vă consideră nici colegi, nici parteneri. (…) PSRM nu mai există. V-ați pierdut, veți rămâne doar în istorie”, a declarat Marina Tauber.

Parlamentara susține că opoziția din Moldova nu mai este reprezentată demult de PSRM, dar de Partidul „Renaștere”, la care în ultima perioadă au aderat mai mulți membri socialiști.

„Suntem în diferite echipe, dar avem respect față de echipa tânără a „Renașterii”, pentru că sunt cu adevărat în opoziție – luptă cu Maia Sandu și PAS. Credem că Partidul „Renaștere” a rămas unicul partid din opoziție împreună cu noi și îi susținem”, a mai spus Tauber.

Amintim că PSRM a emis pe 26 iulie un comunicat în care a acuzat guvernarea de „un atac fără precedent” asupra formațiunii politice. Mai mult, socialiștii au declarat că politicianul fugar, Ilan Șor, ar încerca să cumpere, inclusiv prin intermediu deputaților transfugi care au părăsit rândurile PSRM în favoarea Partidului „Renaștere”, membri ai PSRM. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Partidului „Renaștere”, Olesea Vitneanskaia, a negat orice implicare a politicianului fugar Ilan Șor în activitatea partidului. La fel, Vitneanskaia a negat coruperea membrilor PSRM, precizând că aceștia ar alege benevol să părăsească rândurile socialiștilor. La rândul său, PAS a catalogat acuzațiile drept „niște aberații menite să ascundă faptul că în rândul PSRM există oameni lipsiți de integritate”. Partidul de guvernământ a condamnat „cu fermitate” fenomenul transfugilor și a îndemnat PSRM să se adreseze cu un denunț la Procuratură.

Partidul „Renaștere – Возрождение” a fost creat în toamna anului 2012. Atunci mișcarea politică și-a declarat oficial cursul ca fiind unul pro-Rusia. Formațiunea a devenit o perioadă „inactivă”, după decesul liderului acestuia, fostul deputat Vadim Mișin. Mișcarea a revenit, însă, în opinia publică, în special, odată cu organizarea de către politicianul fugar, Ilan Șor, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”, a protestelor anti-guvernamentale. De la începutul anului, mai mulți deputați, dar și membri din teritoriu ai Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM) au părăsit formațiunea în favoarea „Renașterii”. Între ei se numără Vasile Bolea, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi și Alexandr Suhodolskii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: