Taxatoarea care a dat afară din troleibuz un copil care nu a înțeles ce i s-a spus în rusă a fost concediată
Full Article 2 minutes read

Taxatoarea care a dat afară din troleibuz un copil care nu a înțeles ce i s-a spus în rusă a fost concediată

Taxatoarea, care a dat afară din troleibuz un copil de 10 ani, după ce aceasta i-a cerut, în limba rusă, să plătească pentru călătorie, a fost concediată. Despre aceasta a anunțat Regia Transport Electric (RTEC) pe 17 august. 

„În efortul de a aduce transparență și soluții, s-a luat legătura cu mama copilului, care se află peste hotare și s-a invitat un membru al familiei la sediul Parcului de Troleibuze care a participat la discuții alături de taxatoare și responsabilii parcului. În urma analizei situației, a fost luată decizia de a o demite din funcție ca urmare a nerespectării obligațiunilor funcționale”, a informat instituția.

Amintim că un băiat de 10 ani ar fi fost agresat de taxatoarea unui troleibuz din capitală, după ce aceasta i-a cerut, în limba rusă, să plătească pentru călătorie. Potrivit mamei minorului, acesta s-a blocat și nu i-a putut răspunde fiindcă nu cunoaște limba. Femeia a precizat că a depus o plângere în adresa Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC). Mai târziu, ea a anunțat că a fost contactată de întreprinderea municipală, iar problema a fost soluționată.

Cazul a ajuns în atenția Avocatului Copilului, care a anunțat că nu este prima plângere de acest fel cu privire la atitudinea urâtă față de copii în troleibuzele din Chișinău și că a demarat o anchetă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: