Tentativă de asasinat în Rusia, prima din ultimii 15 ani, soldată cu rănirea unui șef de regiune
Full Article 2 minutes read

Tentativă de asasinat în Rusia, prima din ultimii 15 ani, soldată cu rănirea unui șef de regiune

Guvernatorul regiunii rusești Murmansk a fost atacat cu un cuțit, după o întâlnire cu locuitorii orașului Apatitî din aceeași regiune. Pe 4 aprilie, de oficial s-a apropiat o persoană necunoscută și l-a înjunghiat în regiunea abdomenului, scrie Agentstvo. Guvernatorul a fost internat la spital. Atacatorul, potrivit presei rusești, a fost reținut. De-a lungul timpului, în Rusia, mai mulți șefi de regiuni au fost atacați. Unii din ei – mortal. 

Guvernatorul regiunii rusești Murmansk, Andrei Cibis, a fost atacat cu un cuțit după o întâlnire cu locuitorii orașului Apatitî din aceeași regiune. S-a întâmplat totul pe 4 aprilie. După întâlnirea cu locuitorii, o persoană necunoscută a alergat la șeful regiunii și l-a înjunghiat în burtă. 

Ulterior, guvernatorul ar fi mers singur spre mașina sa, după care a fost internat la spital. TASS a scris că atacatorul a fost reținut.

Potrivit sursei, în 2002, guvernatorul regiunii Magadan Valentin Țvetkov a fost împușcat mortal la Moscova. În 2004, președintele Ceceniei, regiune a Federației Ruse, Ahmat Kadîrov a fost ucis într-un atac terorist la Groznîi. În 2009, un atacator a detonat o bombă lângă mașina președintelui Ingușetiei, republică mică autonomă din Federația Rusă, Iunus-bek Ievkurov. El a fost grav rănit, dar a supraviețuit. În 2016, guvernatorul regiunii Volgograd Andrei Bocearov a raportat un atentat la viața sa după un incendiu la domiciliul lui. El nu a fost rănit. În 2021, omul de afaceri Evghenii Remezov a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru un atentat la viața lui Bocearov.

Potrivit sursei, atacul din 4 aprilie 2024 este prima tentativă de asasinat din ultimii 15 ani în Rusia în care șeful unei regiuni a fost rănit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: