Pregătiri de 1 septembrie în Rusia. Geamurile școlilor din Belgorod vor fi acoperite cu saci de nisip
Full Article 1 minutes read

Pregătiri de 1 septembrie în Rusia. Geamurile școlilor din Belgorod vor fi acoperite cu saci de nisip

La Belgorod, până la 1 septembrie, geamurile școlilor vor fi acoperite cu saci de nisip, scrie Radio Svoboda. Se menționează că măsura a fost luată pentru ca instituțiile de învățământ să fie protejate de atacurile cu rachete și artilerie. 

În regiunea rusească Belgorod, până la începutul anului școlar, ferestrele primelor etaje ale școlilor vor fi acoperite cu saci de nisip care ar trebui să protejeze de atacurile cu rachete și artilerie. Pe celelalte geamuri vor fi lipite folii blindate. Anunțul a fost făcute de directorul celei mai mari școli din regiunea Belgorod „Centrul de educație nr.1” Evghenii Babakin.

Potrivit acestuia, măsurile sunt obligatorii pentru toate instituțiile de învățământ primar și gimnazial din regiune.

Presa locală a scris că, în regiunea Belgorod, pe 1 septembrie se vor deschide doare acele școli care se află la mai mult de 20 de kilometri de granița cu Ucraina. Totodată, școlile care vor activa trebuie să asigure măsuri de securitate speciale. În orașul Belgorod,  studiile în școli vor fi organizate în două-trei fluxuri, iar timpul lecțiilor se va reduce cu 5-10 minute.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: