Tiraspolul și-a instalat noi posturi „vamale” ilegale. Chișinăul: „Sfidează continuu regimul de securitate”
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul și-a instalat noi posturi „vamale” ilegale. Chișinăul: „Sfidează continuu regimul de securitate”

Chișinăul acuză Tiraspolul că și-ar fi instalat noi posturi ilegale în zona de securitate. Subiectul a fost discutat pe 16 noiembrie, într-o nouă ședință a Comisiei Unificate de Control (CUC), care s-a desfășurat la Bender.

„S-a constatat prezența posturilor ilegale ale structurilor de forță transnistrene. Faptul demonstrează sfidarea continuă a regimului de securitate stabilit pentru municipiul Bender prin prevederile Acordului din 21 iulie 1992. În cadrul discuțiilor în Comisie exponenții Tiraspolului au recunoscut că periodic instalează în Bender posturi mobile formate din așa-ziși „grăniceri”, ignorând principiile misiunii de menținere a păcii pe râul Nistru”, anunță Biroul politici de reintegrare.

În cadrul ședinței a fost abordat, inclusiv, subiectul montării neautorizate a parapetului metalic pe drumul ce leagă Varnița de Bender. Sursa citată precizează că reprezentanții de la Tiraspol au reafirmat că această instalație ar fi destinată siguranței rutiere și nu va fi folosită pentru îngrădirea libertății de circulație.

Chișinăul anunță că va monitoriza „neîntrerupt” derularea acestor acțiuni „unilaterale”, „pentru a evita apariția noilor focare de tensiune în Zona de Securitate”.

La rândul său, delegația Tiraspolului în CUC și-a manifestat îngrijorarea în urma apariției unor pretinse șanțuri „de-a lungul drumului din apropierea satului Slobozia-Dușca din raionul Criuleni” – teritoriu inclus în Zona de Securitate. „Nimeni nu se întreabă de ce partea moldovenească sapă tranșee la granița cu Transnistria? (…) Acest lucru duce exclusiv la agravarea situației din Zona de Securitate”, a declarat Oleg Beliakov, copreședintele CUC din partea delegației transnistrene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: