Top 10 licee din Moldova conform mediei obținute de elevi la examenele de BAC 2023
Full Article 2 minutes read

Top 10 licee din Moldova conform mediei obținute de elevi la examenele de BAC 2023

98 de licee teoretice au rata de promovare 100% la examenul de bacalaureat din anul curent. Informația a fost publicată, pe 2 august, de Ministerul Educației și Cercetării, care a întocmit un clasament al instituțiilor de învățământ, pe baza rezultatelor obținute de candidații înscriși în sesiunea de bacalaureat 2023. Pe primul loc în acest an s-a clasat Liceul „Aristotel” din Chișinău. În listă sunt 8 instituții din Chișinău, una din Bălți și una din Ungheni.

Astfel, cea mai mare medie obținută la BAC în 2023 a obținut-o Liceul „Aristotel” din Chișinău. Toți cei 112 candidați au promovat examenele, înregistrând o medie generală de 9,03.

Pe locul doi s-a clasat Liceul „Spiru Haret”, la fel din Chișinău, cu media 8,83. Podiumul liderilor îl ocupă Liceul „Mihai Eminescu” din Bălți cu media 8,46.

Pe locul 4 s-a clasat Liceul „Mihail Kogălniceanu” cu media 8,43. Liceul „Prometeu-Prim” este pe locul 5 cu media generală la BAC de 8,40, în acest an.

Locul 6 conform mediei generale la BAC este ocupat de Liceul „Da Vinci” – 8,36. Pe locul 7 s-a clasat Liceul „Ion Creangă”, cu media 8,34.

Liceenii de la „Dante Alighieri” au clasat instituția pe locul 8, cu media 8,28. Pe locul 9 și 10 s-au clasat în acest an liceele „Vasile Alecsandri”, din Unngheni, (media 8,26) și Liceul de Limbi Moderne și Management din Chișinău – media 8,18.

Top 10 licee din Moldova conform mediei obținute de elevi la examenele de BAC 2023

mec.gov.md

La examene au participat 380 de instituții, dintre care 326 de licee teoretice, 48 de colegii și 6 instituții de învățământ superior. Conform rezultatelor finale ale sesiunii, 98 de licee teoretice au rata de promovare 100% (prin comparație cu 95 în anul precedent), dintre care 13 au media mai mare de 8 (prin comparație cu 14 în anul precedent).

La examenul național de bacalaureat 2023 au fost admiși 18396 de candidați, dintre care 11587 – din licee, 3998 – din colegii și centre de excelență, 186 – din universități, 165 de candidați care s-au înscris în regim de externat și 2460 de restanțieri din sesiunile anterioare.

Rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea 2023 le puteți afla accesând licee teoreticecolegii/centre de excelențăuniversități.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: