Toți elevii unei clase din Chișinău au fost scutiți de bacul la limba engleză
Full Article 2 minutes read

Toți elevii unei clase din Chișinău au fost scutiți de bacul la limba engleză

Toți elevii unei clase de a XII-a de la un liceu din capitală au obținut nota 10 din oficiu la examenul de bac la limba engleză. Este vorba despre elevii clasei a XII-a cu profil realistic de la Liceul de Creativitate si Inventică „Prometeu-Protalent” din Chișinău, scrie diez.md

Profesoara de limbă engleză din liceu, care este și examinatoare Cambridge English, Natalia Dubencu, a declarat pentru sursa citată că elevii, 18 la număr, au susținut examene de testare a nivelului de cunoaștere a limbii, astfel fiind scutiți de bac.

Potrivit acesteia, patru elevi au susținut examenul Cambridge English, șapte – IELTS și încă șapte – TOEFL.

Amintim că pe 9 iunie, în Republica Moldova a fost organizată proba la limba străină pentru 17 020 de candidați, dintre care: 12832 au scris proba la Limba engleză, 3999 – la Limba franceză, 94 – la Limba germană, 31 – la Limba spaniolă, 40 – la Limba italiană, 24 – la Limba turcă.

În acest an, 2 192 de elevi au obținut nota „10” din oficiu la bacalaureatul la limba străină.

Marți – 13 iunie urmează cea de-a patra probă de examen, la care vor participa 17 626 de candidați. Dintre aceștia, 8257 candidați de la profilul real vor susține proba de examen la Matematică, 8613 de candidați de la profilul umanist – proba la Istoria românilor și universală, 256 de candidați de la profilul sport și 500 de candidați de la profilul arte vor susține probele corespunzătoare profilului.

Proba de examen pentru disciplina la alegere va fi organizată vineri – 16 iunie. La aceasta vor participa 16 100 de candidați, dintre care 9726 vor susține proba la Geografie, 2596 – la Chimie, 1154 – Istoria românilor și universală, 698 – la Informatică, 1174 – la Biologie, 532 – la Matematică și 220 – la Fizică.

Sesiunea de bacalaureat se va încheia marți – 20 iunie, cu proba de examen la limba maternă, la care vor participa 462 de candidați. Dintre aceștia, 199 de candidați vor susține proba la Limba și literatura bulgară, 207 candidați – proba la Limba și literatura găgăuză, iar 56 de candidați vor susține proba la Limba și literatura ucraineană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: