Tragedia din parcul „Alunelul”: a fost pornit un dosar penal pe neglijenţă în serviciu a persoanelor publice
Full Article 2 minutes read

Tragedia din parcul „Alunelul”: a fost pornit un dosar penal pe neglijenţă în serviciu a persoanelor publice

Reprezentanții Procuraturii Generale comunică despre pornirea unui dosar penal pe neglijenţă în serviciu a persoanelor publice, soldat cu decesul fetiței din Parcul „Alunelul” din capitală

La 14 mai a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unei persoane.

„La această etapă, urmărirea penală este în plină desfăşurare, la moment fiind efectuate mai multe acţiuni de urmărire penală”, comunică reprezentanții Procuraturii.

Amintim că, că pe data de 14 mai curent, o fetiţă în vârstă de un an, a fost lovită de o secțiune de arbore, rupt de pe trunchiul acestuia, în timp ce copilul se afla împreună cu rudele în parcul „Alunelul” din Chișinău.

Minora a fost transportată în Secția reanimare a Spitalului Clinic Municipal pentru Copii din capitală, însă urmare a leziunilor corporale primite aceasta a decedat în seara aceleiaşi zile.

Edilul Ion Ceban, pe 16 mai, a anunțat că Primăria Chișinău va prezenta un raport cu privire la decesul fetiței de nici doi ani. Ceban a pledat pentru „front comun împreună cu Agenția de Mediu”, în scopul identificării arborilor din municipiu, care prezintă pericol.

Anterior, Agenția de Mediu a subliniat că arborele vizat în cazul decesului prematur al copilului nu se regăsește în lista arborilor propuși spre coordonare și autorizare a efectuării tratamentelor silvotehnice de către Î. M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” în solicitarea sa.

„Administrarea spaţiilor verzi proprietate publică este exercitată de către autorităţile administraţiei publice locale”, au declarat reprezentanții Agenției, pe 14 mai.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: