„Trebuie să investim în punctele de trecere a frontierei”. Bolea a discutat cu reprezentanții ONU despre soluționarea problemelor legate de exportul cerealelor
Full Article 1 minutes read

„Trebuie să investim în punctele de trecere a frontierei”. Bolea a discutat cu reprezentanții ONU despre soluționarea problemelor legate de exportul cerealelor

Ministrul Agriculturii și Industriri Alimentare Vladimir Bolea s-a întâlnit, pe 22 august, cu reprezentanții agenţiilor specializate, fondurilor şi programelor ONU la Chișinău. În cadrul întrevederii, care s-a desfășurat la sediul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, părțile au discutat despre posibilitățile de a interveni cu măsuri de urgență în sprijinul agricultorilor. Totodată, s-a făcut referință la soluționarea problemelor legate de exportul cerealelor.

Prima mare problemă pe care o ridică agricultorii moldoveni este prăbușirea prețurilor. Prețul actual la cereale și oleaginoase nu acoperă cheltuielile de producere. A doua provocare este majorarea costurilor la transport. Astfel, pe lângă necesitatea de a investi în infrastructura feroviară și navală, mai trebuie să investim în punctele de trecere a frontierei din țara noastră. Una dintre soluții ar fi să instalăm scanere pentru camioanele de mare tonaj, să extindem numărul pistelor și să amenajăm parcări în apropierea punctelor vamale”, a menționat viceprim-ministrul Vladimir Bolea.

Oficialii ONU au menționat că intenționează să atragă surse financiare suplimentare și să extindă Programul de Răspuns de Urgență al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: