Trei minori condamnați la închisoare pentru omorul unui om al străzii
Full Article 2 minutes read

Trei minori condamnați la închisoare pentru omorul unui om al străzii

Trei minori au fost condamnați pentru săvârșirea infracțiunii de omor intenționat a unui om al străzii. Aceștia își vor ispăși pedeapsa în închisoare pe un termen de 6 ani și 8 luni, ulterior vor fi transferați în centrul de detenție pentru minori.

Procuratura menționează că judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, ținând cont de faptul că inculpații și-au recunoscut vinovăția și au solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, conform normelor legale, aceștia au beneficiat de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Mai mult, la stabilirea pedepsei închisorii pentru persoana care, la data săvârșirii infracțiunii, nu a atins vârsta de 18 ani, termenul închisorii s-a redus în jumătate din maximul pedepsei, prevăzute de legea penală pentru infracțiunea săvârșită.

Amintim că, fapta infracțională s-a produs la data de 11 octombrie 2021, în centrul capitalei, atunci când învinuiții minori, cu vârstele cuprinse între 14 și 16 ani, i-au aplicat lovituri cu pumnii și picioarele unui om al străzii, care în urma leziunilor corporale produse a survenit decesul victimei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: