Ucraina anunță că 59 de oameni și-au pierdut viața în masacrul de la Groza. Cadavrele – identificate
Full Article 2 minutes read

Ucraina anunță că 59 de oameni și-au pierdut viața în masacrul de la Groza. Cadavrele – identificate

Numărul victimelor ucise în masacrul din satul ucrainean Groza a crescut, din nou. Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei anunță că, în total, 59 de persoane și-au pierdut viața, urmare a atacului armatei Federației Ruse asupra unei cafenele și a unui magazin, pe 5 octombrie, scrie Meduza.  

Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Igor Klimenko, a declarat că criminologii au identificat toate persoanele ucise în atacul asupra unei cafenele din satul Groza din 5 octombrie, în care avea loc masa de pomenire a unu soldat ucrainean căzut la datorie.

Potrivit sursei citate, toate victimele sunt civili locali. Klimenko a precizat că în atac au murit inclusiv mai multe generații din aceeași familie.

Sursa citată precizează, cu referire la autoritățile ucrainene, că criminologii au făcut o muncă grea. De exemplu, unele dintre victime au fost identificate grație obiectelor personale furnizate de rudele lor, care nu aveau o linie directă de relație, pentru compararea profilurilor ADN. Unul dintre morți, un bărbat de 60 de ani, a fost identificat din 20 de părți ale corpului.

Amintim că, pe 5 octombrie, armata rusă a lansat un atac cu rachete asupra unei cafenele și a unui magazin din satul Groza, regiunea Harkov. Totul s-a întâmplat în timpul unei slujbă de pomenire pentru Andrei Kozir, un soldat ucrainean căzut la datorie lângă Popasna. În urma atacului, a fost ucis inclusiv fiul lui Andrei Kozir, Denis, care era și el militar, soția lui Denis – Nina, precum și bunicul, bunica și soacra acestuia. Printre morți se numără și un copil de opt ani.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat atacul asupra satului Groza. Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat anterior că armata rusă nu lovește ținte civile în Ucraina. „Se fac atacuri asupra infrastructurii militare, locuri unde se adună personalul militar și reprezentanții conducerii militare”, a spus el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: