Ucraina și Rusia au făcut schimb de prizonieri pentru prima dată de la prăbușirea avionului cu 65 de persoane la bord
Full Article 2 minutes read

Ucraina și Rusia au făcut schimb de prizonieri pentru prima dată de la prăbușirea avionului cu 65 de persoane la bord

Federația Rusă și Ucraina au făcut schimb de prizonieri de război pe 31 ianuarie. Acesta este primul schimb de la prăbușirea avionului IL-76, în care s-ar fi aflat 65 de prizonieri ucraineni de război, în Rusia. 

Partea rusă a fost prima care a anunțat despre schimbul de prizonieri. Ministerul Apărării de la Moscova a menționat că, în urma negocierilor, 195 de militari ruși s-au întors în țară. Totodată, instituția a declarat că în schimbul soldaților ruși ar fi fost predați „exact 195 de prizonieri de război a Forțelor Armate Ucrainene”.

Ulterior, informația privind schimbul de prizonieri a fost confirmată de președintele ucrainean Vladimir Zelenski. Liderul de la Kiev a menționat că 207 persoane s-au întors în Ucraina. „Îi întoarcem, indiferent de ce se întâmplă. Ținem minte despre fiecare prizonier”, a scris președintele pe rețelele de socializare.

Meduza scrie că schimbul de prizonieri dintre Rusia și Ucraina a fost primul anunțat oficial după prăbușirea avionului IL-76 în regiunea Belgorod, Rusia, pe 24 ianuarie. Partea rusă susține că la bordul avionului se aflau 65 de prizonieri de război ucraineni, care erau transportați în vederea unui schimb. Toate persoanele din aeronavă au decedat. Autoritățile ruse au învinuit armata ucraineană de prăbușirea avionului.

Autoritățile ucrainene nu au revendicat oficial responsabilitatea pentru prăbușirea avionului Il-76, dar nici nu au acuzat în mod direct Rusia. Președintele Zelenski a declarat că va face presiuni pentru o anchetă internațională privind catastrofa aviatică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: