Ucrainean de pe vasul de croazieră unde se află doi moldoveni, bolnav de coronavirus
Full Article 1 minutes read

Ucrainean de pe vasul de croazieră unde se află doi moldoveni, bolnav de coronavirus

Printre cei șase pasageri de pe nava Diamond Princess, care sunt bolnavi de coronavirus este și un ucrainean. Informația a fost confirmată de către Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei (MAE), scrie Hromadske, în data de 9 februarie. 

„Există un cetățean al Ucrainei infectat, care se afla pe o navă de croazieră de pe coasta Japoniei. Identitatea acestuia a fost stabilită și este internat într-un spital. Starea acestuia este satisfăcătoare”, a declarat ofițerul de presă a MAE ucrainean, Ekaterina Zalenko.

Dintre cei șase pasageri infectați, unul este ucrainean, patru sunt filipinezi, iar unul este un locuitor al Hong Kongului cu cetățenie americană.

Vasul se află în carantină din 5 februarie. La bordul acesteia se află 3,7 mii de oameni. Printre aceștia sunt doi cetățeni moldoveni și 17 ai României. Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, conaționalii noștri sunt sănătoși.

În prezent, bilanțul victimelor coronavirusului de tip nou a ajuns la 910 morți. Numărul de îmbolnăviri a trecut de  40 de mii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: