MAIE: Cei trei moldoveni vor mai rămâne câteva zile pe nava Diamond Princess. În Japonia a început debarcarea pasagerilor
Full Article 2 minutes read

MAIE: Cei trei moldoveni vor mai rămâne câteva zile pe nava Diamond Princess. În Japonia a început debarcarea pasagerilor

Carantina pe nava Diamond Princess s-a încheiat. Primii pasageri au fost debarcați, după ce au fost izolați timp de 14 zile pe vasul ancorat în portul Yokohama din Japonia. Totuși, cei trei moldoveni care se aflau la bordul ambarcațiunii vor mai rămâne acolo timp de câteva zile, pentru teste finale privind starea lor de sănătate. Informația a fost confirmată pentru NM de către Alexandru Codreanu, reprezentantul Serviciului de Presă al Ministerul Afacerilor Interne și Integrării Europene (MAIE). 

„Consulul Republicii Moldovei vorbește zilnic cu ei. Cei trei moldoveni sunt membri ai echipajului și vor mai rămâne câteva zile pe vapor după debarcarea pasagerilor, pentru că așa este procedura, pentru teste finale de sănătate. Ulterior, ei vor pleca fiecare acolo unde își au locuințele. Doar unul dintre cei trei intenționează să vină în Rep. Moldova”, a precizat Alexandru Codreanu.

Între timp, în portul Yokohama continuă operațiunile începute acum câteva ore, scrie BBC. Sunt lăsați să plece cei care nu au avut simptome specifice infectării cu noul coronavirus și care nu au intrat în contact cu bolnavii.

Pasagerii care au primit permisiunea să coboare de pe navă sunt preluați de autobuze și duși la diverse gări din Yokohama. Mai multe țări au organizat deja curse charter pentru cetățenii lor.

Procesul de debarcare va dura câteva zile, deoarece la bordul Diamond Princess sunt peste 3.000 de persoane, dintre care jumătate sunt japonezi.

Pe acest vapor au fost înregistrate 542 de cazuri de infectare cu noul coronavirus – cel mai mare focar de infecție în afara Chinei.

Potrivit celor mai recente informații, coronavirusul Covid-19 a luat 2004 vieți în China. Până în prezent, au fost confirmate 74 185 de cazuri de îmbolnăviri în China și circa 700 în alte țări.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: