UE va examina astăzi asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova, de 100 mln euro
Full Article 1 minutes read

UE va examina astăzi asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova, de 100 mln euro

Astăzi, 10 iunie, se va desfășura reuniunea online a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova, la care participă reprezentanți ai Parlamentului European și ai Parlamentului Republicii Moldova. Ședința va fi prezidată de europarlamentarul Siegfried Mureșan, se arată într-o postare publicată de acesta pe pagina sa de Facebook.

„Vom analiza implementarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, vom vorbi despre asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro a Uniunii Europene pentru Republica Moldova și despre alte teme importante ale relației UE – Republica Moldova. Vom discuta, totodată, și despre ajutorul oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19”, a precizat parlamentarul european.

Siegfried Mureșan a mai menționat că Uniunea Europeană sprijină în continuare parcursul european al Republicii Moldova, însă procesul de implementare al reformelor la Chișinău rămâne un aspect important pentru acordarea asistenței macrofinanciare.

„Progresele din domeniul justiției și administrației publice, consolidarea statului de drept, dar și lupta împotriva corupției rămân principalele reforme necesare pentru acordarea în continuare a ajutorului financiar din partea Uniunii Europene”, a subliniat europarlamentarul.

Astăzi voi coprezida Reuniunea online a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova, la care participă…

Gepostet von Siegfried Muresan am Dienstag, 9. Juni 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: