Eurodeputat: Obiectivul Parlamentului European este ca negocierile de aderare între Moldova și UE să înceapă până la finalul anului
Full Article 2 minutes read

Eurodeputat: Obiectivul Parlamentului European este ca negocierile de aderare între Moldova și UE să înceapă până la finalul anului

Scopul Parlamentului European este ca negocierile de aderare între Republica Moldova și Uniunea Europeană să înceapă până la finalul anului 2023. Declarația a fost făcută de eurodeputatul român Siegfried Mureșan în cadrul Celei de-a 12-a Reuniuni a Platformei Societății Civile Uniunea Europeană – Moldova, care s-a desfășurat pe 1 septembrie, în format online.

Obiectivul Parlamentului European este ca negocierile de aderare între Republica Moldova și Uniunea Europeană să înceapă până la finalul anului. (…) Noi, Parlamentul European, lucrăm strâns în această perioadă cu celelalte instituții europene pe această temă. Astfel, vom folosi următoarele săptămâni pentru a ne asigura că, dacă cele nouă recomandări de reformă transmise de Comisia Europeană anul trecut vor fi îndeplinite de autoritățile de la Chișinău, instituțiile europene vor aproba începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova până la finalul anului”, a spus Mureșan

Totodată, europarlamentarul a menționat că procesul de integrare europeană a Republicii Moldova va aduce schimbări profunde în modul în care va performa administrația publică și cum va funcționa societatea. „De aceea, cooperarea autorităților cu societatea civilă, atât cea din Republica Moldova, cât și din țările din restul Uniunii, precum România, va fi esențială pentru a aduce țara cât mai repede mai aproape de standardele din Uniunea Europeană”, a adăugat el.

Prezent la eveniment, vicepreședintele legislativului de la Chișinău Mihai Popșoi a declarat că Guvernul, Președinția și Parlamentul depun tot efortul pentru a realiza cele 9 condiționalități propuse de Comisia Europeană.

Suntem determinați să ancorăm Republica Moldova de partea lumii libere și în acest efort mizăm pe suportul societății civile și a fiecărui cetățean”, a adăugat oficialul.

Eurodeputat: Obiectivul Parlamentului European este ca negocierile de aderare între Moldova și UE să înceapă până la finalul anului

Facebook/Mihai Popșoi


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: