Ultima vizită a ambasadorului american Logsdon în regiunea transnistreană. Krasnoselski i-a mulțumit pentru ajutorul în „interacțiunea cu SUA”
Full Article 3 minutes read

Ultima vizită a ambasadorului american Logsdon în regiunea transnistreană. Krasnoselski i-a mulțumit pentru ajutorul în „interacțiunea cu SUA”

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, a avut o întrevedere cu liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski. Întâlnirea a avut loc pe 22 mai, la Tiraspol. Aceasta a fost ultima vizită a lui Logsdon în regiunea transnistreană în calitate de ambasador SUA în Moldova, întrucât diplomatul se află la final de mandat. 

Potrivit serviciului de presă al liderului nerecunoscut din stânga Nistrului, în cadrul întâlnirii, Krasnoselski i-a mulțumit ambasadorului „pentru cooperarea și eforturile depuse în vederea menținerii unui dialog productiv” între Chișinău și Tiraspol. Totodată, Krasnoselski a mulțumit pentru măsurile „întreprinse de ambasadă și, în special, de Kent Logsdon în domeniul interacțiunii dintre Transnistria și Statele Unite”.

La rândul său, potrivit sursei citate, Logsdon ar fi „apreciat foarte mult deschiderea” lui Krasnoselski și „dorința acestuia pentru o comunicare eficientă în vederea menținerii păcii, asigurării securității și bunăstării cetățenilor”.

Serviciul de presă a lui Krasnoselski a publicat și un videoclip din timpul întrevederii. În imaginile video, referindu-se la procesul de negociere privind diferendul transnistrean, Vadim Krasnoselski i-a spus diplomatului american că „cea mai importantă realizare este menținerea păcii”.

În opinia mea, cea mai mare realizare a Moldovei și Transnistriei este menținerea păcii. Avem multe dezacorduri atât în economie, cât și în politică. Acestea au existat și, probabil, vor continua s-o facă. Trebuie să le rezolvăm. Iar fără pace, acest lucru pur și simplu nu se poate realiza. Putem vorbi despre absența unui proces de negociere. Dar războiul este cel mai rău scenariu posibil. De ce insist mereu asupra continuării procesului de negociere? Pentru că lipsa de negociere duce la escaladare, la război. Așadar, oricât de dificil ar fi, mă voi întoarce întotdeauna la acest subiect. Acesta este singurul progres pe care îl văd. Rezolvarea tuturor problemelor ar trebui să aibă loc la masa negocierilor”, a spus acesta.

Krasnoselski și-a exprimat speranța că succesorul lui Kent Logsdon va continua activitatea privind menținerea păcii pe ambele maluri ale Nistrului.

Ambasada SUA la Chișinău nu a oferit, deocamdată, detalii despre vizita lui Logsdon la Tiraspol.

 

 

Precizăm că ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, își încheie mandatul. Diplomatul a depus jurământul de intrare în funcție în 2019.

Cu ocazia finalizării misiunii sale diplomatice în Moldova, pe 10 mai, Kent Logsdon a avut o întrevedere de rămas bun cu ministrul de Externe Mihai Popșoi. În cadrul întâlnirii, oficialii au au trecut în revistă relațiile bilaterale moldo-americane, suportul oferit țării noastre în implementarea reformelor, dar și proiectele care au fost realizate cu succes datorită sprijinului financiar al SUA.

Noul ambasador SUA în Moldova va fi Kelly Adams-Smith. Candidatura acesteia a fost nominalizată de președintele SUA, Joe Biden, pe 14 martie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: