Un bărbat din Cahul, prins la frontieră cu un permis de conducere fals. Riscă să fie cercetat penal
Full Article 1 minutes read

Un bărbat din Cahul, prins la frontieră cu un permis de conducere fals. Riscă să fie cercetat penal

Un bărbat din Cahul riscă să fie cercetat penal, după ce și-a perfectat un permis de conducere românesc fals contra sumei de 250 de euro. 

Potrivit Poliției de Frontieră, pe data de 7 mai, la punctul de trecere Cahul s-a apropiat un microbuz cu pasageri pentru autorizarea ieșirii din țară. Acesta efectua o cursă ocazională spre Belgia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control mai amănunțit a mijlocului de transport și a pasagerilor. Drept urmare, în portmoneul unui pasager a fost depistat un permis de conducere românesc, eliberat pe numele acestuia. La verificarea actului cu tehnica specială s-a constatat prezența indicilor de falsificare.

Fiind audiat, bărbatul a mărturisit că și-a perfectat actul în 2019, prin intermediul unei persoane necunoscute. Acesta ar fi achitat pentru permis, suma de 250 de euro, însă nu cunoștea de faptul că actul ar fi fals. Bărbatul și-a argumentat gestul prin faptul că nu dispunea de timp pentru a se înscrie la un curs de instruire auto, întrucât este angajat la muncă peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: