Un fost prim-ministru moldovean ar putea fi numit ambasador în China
Full Article 1 minutes read

Un fost prim-ministru moldovean ar putea fi numit ambasador în China

Fostul prim-minstru al Republicii Moldova Dumitru Braghiș ar putea fi numit ambasador în Republica Populară Chineză. În cadrul emisiuneii „Puterea a Patra” de la N4, premierul Ion Chicu a menționat că se discută mai multe candidaturi la această funcție, inclusiv cea a lui Dumitru Braghiș. 

„După retragerea fostului ambasador din China se discută mai multe candidaturi, inclusiv a domnului Dumitru Braghiș. Totuși decizia finală încă nu am luat-o”, a explicat prim-ministrul.

Amintim că, în data de 12 februarie, șase ambasadori au fost rechemați din funcție, inclusiv  Denis Jelimalai, fostul ambasador al Republicii Moldova în China și prin cumul în Coreea și Vietnam.

Premierul Ion Chicu le-a mulțumit ambasadorilor pentru munca depusă. Cu toate acestea, nu au fost expuse motivele acestor demisii.

Precizăm că Dumitru Braghiș a fost premierul Republicii Moldova din 1999 până în 2001. Din 2011 până în 2009 a fost deputat în parlamentul Republicii Moldova. Din 2015 până în 2017, acesta a fost ambasadorul Republicii Moldova în Rusia.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: