Un jurnalist olandez a fost expulzat din Ucraina și i s-a interzis să revină în următorii 10 ani
Full Article 2 minutes read

Un jurnalist olandez a fost expulzat din Ucraina și i s-a interzis să revină în următorii 10 ani

Jurnalistul olandez Robert Dulmers, care a făcut publice fotografii cu loviturile de rachetă din regiunea Odesa, a fost lipsit de acreditare și obligat să părăsească țara, cu interdicția de a reveni în următorii trei ani. Acesta a plecat în Republica Moldova, după care a încercat repetat să intre în Ucraina. Pentru acest gest, interdicția a fost majorată la 10 ani.

Potrivit portalului Vgorode, jurnalistul a intrat în Ucraina pe 1 martie, prin punctul de trecere al frontierei cu Polonia – Rava-Russkaya. Acestuia i-a fost aprobată acreditarea pentru reflectarea războiului.

Pe 3 aprilie, în timp ce se afla la Odesa, Robert Dulmers a încălcat legislația ucraineană și a publicat informații, inclusiv fotografii, cu infrastructura avariată în urma loviturilor cu rachetă lansate de armata rusă (cu toate că a fost informat, înainte de a i se elibera legitimația de presă, că acest lucru este ilegal).

Jurnalistului i-a fost interzisă aflarea în Ucraina pe o durată de trei ani, iar legitimația de presă i-a fost retrasă. În urma discuțiilor cu autoritățile, acesta ar fi căzut de acord să părăsească țara, pe direcția Republicii Moldova. Ulterior, însă, el ar fi încercat din nou să revină în Ucraina. Grănicerii punctului de trecere Belgorod-Dnestrovsk i-au aplicat interdicția de a mai intra în Ucraina în următorii 10 ani.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: