Un ofițer de investigație riscă să ajungă el însuși la închisoare. A cerut 1000 de euro ca să influențeze un procuror
Full Article 2 minutes read

Un ofițer de investigație riscă să ajungă el însuși la închisoare. A cerut 1000 de euro ca să influențeze un procuror

Un ofițer de investigație din cadrul Serviciului protecție internă și anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne (SPIA al MAI) a cerut de la o persoană 1 000 euro pentru a-l determina pe un procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău să scoată de sub urmărire penală o rudă de-a acestuia. Învinuitul a fost denunțat de către persoana de la care a cerut banii. Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond. 

Urmărirea penală a fost pornită în martie 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

Învinuitul a cerut de la denunțător suma de 1 000 euro, susținând că are influență asupra unui procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău și pe care ar putea să-l determine să adopte o ordonanță de scoatere de sub urmărire penală în privința unei rude a denunțătorului, care era investigată într-o cauză penală aflată în gestiunea procurorului.

Învinuitul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsa cu amendă în mărime de la 100 000 la 150 000 lei sau cu închisoare de până la 6 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: